Вести

Дан школе ...

Дан школе свечано смо обележили 26. фебруара 2018. године у матичној школи у Бранковини. Гости су могли ...

27.Feb 18. - 12:11

Просветни преглед - Мале сеоске ...

...

3.Nov 17. - 15:18

ЈАВНЕ НАБАВКЕ ...

...

26.Sep 17. - 19:26

Све вести...

Директор

Бити директор Основне школе "Прота Матеја Ненадовић" у Бранковини је велика част, али и огромна одговорност. Водити школу коју је основао славни Прота Матеја Ненадовић, школу у којој је учила наша најпознатија песникиња и академик Десанка Максимовић, радити у родном месту славних Ненадовића и, најзад, бити директор 198 предивних ученика, је нешто најплеменитије, али и веома обавезујуће.


У прелепом амбијенту знамените Бранковине, као директор школе и ја сам учила много тога, како од својих колега, тако и од ученика и њихових дивних родитеља, сарадника. Уз несебичну подршку свих запослених, а мојих драгих колега, успели смо да од ове школе направимо институцију, што је и била моја мисија онога дана када сам постала директор. Школу не треба правити, јер она као таква и постоји. Директор, као први међу једнакима, има обавезу да од школе прави институцију која ће служити као понос свом месту и људима.


Оно на шта сам најпоноснија и због чега сам посебно срећна је што смо 2013. године добили Светосавску награду, која је највише признање за постигнућа у области образовања и васпитања. Ова награда је доказ нашег преданог тимског рада. Да су други препознали колико смо вредно радили, говори чињеница да је нашу школу за ово признање кандидовало чак 12 предлагача. Посебну захвалност дугујемо Граду Ваљеву, али и осталлим институцијама које су нам пружиле подршку.


После овог признања питала сам се шта даље. Које активности у оквиру наставног и ваннаставног времена осмислити, а да буду боље или бар једнако добре као претходне? Идеје су дошле! Тим наших наставника и ја као директор кренули смо у нове походе. Организовали смо међународну Смотру народне традиције "Крчаг", када смо у Бранковини угостили 13 школа из свих крајева Србије, па чак и школу из Темишвара. Припаде нам част да будемо домаћини Дечје недеље, да нашу школу посети Олимпијски комитет Србије, низаше се пројекти, донације, хуманитарне акције, постадосмо и школа-вежбаоница у оквиру пројекта "Развионица" Министарства просвете, науке и технолошког развоја. А онда и још једна награда. Непланирана! Награда Града Ваљева у области образовно-васпитног рада. Припада свима нама који вредно радимо у овој школи. Ни наши ученици, вођени сјајним професорима, нису заостајали. Низали су запажене резултате на бројним такмичењима и смотрама.


Стопама славних предака настављамо да корачамо у будућност за коју верујемо да ће бити пуна изазова и нових успеха за нас.

 

Милица Остојић, директор школеЛинкови


Прота Матеја Ненадовић
Биографија
(Бранковина, 1777. -
Ваљево, 1854.)


Школске новине
МЕСЕЧНИК
електронско издање


Општина
ВАЉЕВО
званична презентација