Вести

Дан школе ...

Дан школе свечано смо обележили 26. фебруара 2018. године у матичној школи у Бранковини. Гости су могли ...

27.Feb 18. - 12:11

Просветни преглед - Мале сеоске ...

...

3.Nov 17. - 15:18

ЈАВНЕ НАБАВКЕ ...

...

26.Sep 17. - 19:26

Све вести...
Још један успех школе у Бранковини

          ОШ ''Прoта Матеја Ненадовић'' у Бранковини је овогодишњи добитник Светосавске награде, највишег признања у области образовања које додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја. И након овог вредног лауреата, руководство школе и наставни кадар наставља вредно да ради и постиже запажене резултате.
Школа је у априлу месецу конкурисала код МПНТР-а за избор основних школа, гимназија и средњих стручних школа које ће учествовати у Програму огледа. Циљ овог пројекта је примена приступа настави усмереној на учење и развој компетенција ученика у основном и средњем образовању и васпитању и развијање школа вежбаоница. Поред великог броја школа из целе Србије које су се јавиле на конкурс изабране су 83 основне школе које ће учествовати у Програму огледа, а међу њима и школа из Бранковине. Оглед се остварује и развија у оквиру пројекта МПНТР-а ''Подршка развоју људског капитала и истраживања-Опште образовање и развој људског капитала'' који се финансира из претприступних фондова Европске уније (ИПА).
Директорка школе, Милица Остојић наводи да је ово још један у низу успеха које је постигла школа у Бранковини као и да запослени у овој школи неће стати , већ ће наставити да раде на промоцији и угледу школе.
Ово је још један доказ да се у појединим сеоским школама услови рада и кввалитет наставе не разликују од градских школа.
На територији Града Ваљева, поред школе из Бранковине у Програму огледа учествоваће и Прва основна школа.
Милица Остојић, директор школе


Линкови


Прота Матеја Ненадовић
Биографија
(Бранковина, 1777. -
Ваљево, 1854.)


Школске новине
МЕСЕЧНИК
електронско издање


Општина
ВАЉЕВО
званична презентација