Вести

Дан школе ...

Дан школе свечано смо обележили 26. фебруара 2018. године у матичној школи у Бранковини. Гости су могли ...

27.Feb 18. - 12:11

Просветни преглед - Мале сеоске ...

...

3.Nov 17. - 15:18

ЈАВНЕ НАБАВКЕ ...

...

26.Sep 17. - 19:26

Све вести...

Пет корака до одлуке о школи у занимању

Убеђење о значају професионалне оријентације за будућност наших ученика нас је определило да се почетком школске 2011/12. године пријавимо на Конкурс Министарства просвете Професионална оријентација – пет корака до одлуке о школи и занимању. После обуке Тима, уследила је реализација у току претходне школске године са ученицима седмог разреда у Бранковини и осмог разреда у Голој Глави. Укупно је обухваћено 36 ученика.

Школске 2012/13. у Пројекат су укључени Ученици седмог разреда у Голој Глави и осмог разреда у Бранковини – укупно 30 ученика.

Пројекат обухвата реализацију радионица усмерених на упознавање себе, својих способности и ограничења; упознавање занимања и потребних особина и способности за обављање одређених занимања, као и упознавање школа у којима се та занимања стичу. Такође су планиране и остварене посете школама и фирмама, како би се ученици непосредно упознали са стицањем професионалних вештина и њиховом применом у пракси.

Како верујемо да успешно реализујемо овај Пројекат, ове школске године смо се као базична школа пријавили  на Конкурс за менторску школу. Верујемо да ћемо својим искуствима помоћи новим базичним школама у имплементацији овог пројекта.


Линкови


Прота Матеја Ненадовић
Биографија
(Бранковина, 1777. -
Ваљево, 1854.)


Школске новине
МЕСЕЧНИК
електронско издање


Општина
ВАЉЕВО
званична презентација