protab@ptt.rs

+381 014 272 116

Дечја недеља

Дечија недеља се ове године обележавала од 3. до 9. октобра под слоганом "Нећу да бригам, хоћу да се играм!" Као и сваке године, наша школа је припремила богат и разноврстан програм који је обележио читаву ову седмицу.

У понедељак је у Бранковини свечано почело обележавање Дечје недеље. Након обраћања директора школе Милице Остојић, ученици су представили паное на тему пријатељства и толеранције. Након тога, ученици првог разреда су засадили дрво генерације.

У уторак су нам у гостима били ученици ОШ "Сестре Илић" који похађају и музичку школу "Живорад Грбић". Програм носи назив "И класика је лепа", а након дела класичне музике, повело се и коло!

Средом се, већ по традицији, обележава спортски дан, а у четвртак је маскенбал.

У петак нас је омела киша, али су зато у понедељак директор школе Милица Остојић и психолог Ана Мојић, заједно са ученицима и наставницима наших издвојених одељења, пуштали лампионе лепих жеља!

Слике можете погледати у нашој Галерији.

 

Сабор народне традиције "Крчаг"

Наша школа je 18. октобра 2015. године била домаћин 9. Сабора народне традиције „Крчаг“. Том приликом угостили смо 13 школа из читаве Србије, и једну школу из Темишвара. Кроз Бранковину је тада прошло преко 250 ученика. Организован је пригодни програм, као и радионице калиграфије, веза, ткања, ликовна, музичка и песничка радионица. Деца су могла и да се опробају у спортским народним играма, као што су надвлачење конопца, скакање у џаку, бацање лопти крпењача,скок из места у даљ.

Слике можете погледати у нашој Галерији.

 

Десанкино михољско лето

У оквиру Дечје недеље 10. октобра 2015. године наша школа је била домаћин традиционалне манифестације „Десанкино михољско лето“ у сарадњи са Матичном библиотеком „Љубомир Ненадовић“. Програм су припремили ученици и наставници ОШ „Десанка Максимовић“ из Ваљева. У гостима су нам били и ученици другог разреда ОШ „Андра Савчић“ из Ваљева.

Слике можете погледати у нашој Галерији.

To Top ↑