protab@ptt.rs

+381 014 272 116

 

Данас, у уторак, 9. фебруара 2021. године , обележавa се по 18. пут Дан сигурнијег Интернета акцијама које се одвијају широм света. Темом „Заједно за бољи Интернет“ , овај дан позива све заинтересоване стране да се удруже како би учинили Интернет сигурнијим и бољим местом за све, а посебно за децу и младе.


НОВА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ДЕЦУ  “ТВОЈА ПРАВА – БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ”

Центар за права детета развио је дигиталну платформу прилагођену деци, на којој се налазе релевантне информације о превенцији и заштити деце од сексуалног искоришћавања и злостављања на интернету.
Платформа информише децу о процедурама, пракси и саветима како дете да препозна онлајн ризике, како да реагује, као и коме може да се обрати за помоћ и подршку. На платформи су доступне и информације о Конвенцији Савета Европе о заштити деце од сексуланог искоришћавања и сексуалног злостављања („Ланзароте конвенцији“), која представља значајан корак напред у превенцији сексуалних деликата над децом, процесуирању учиниоца и заштите деце жртава.
Платформа је израђена у оквиру пројекта „Јачање механизама за превенцију и заштиту деце од сексуалног злостављања и искоришћавања на интернету” који спроводи Центар за права детета уз подршку Савета Европе и финансијску подршку Фонда за окончање насиља над децом.


Платформи се може приступити и ОВДЕ. 


Презентација  Националног контакт центар за безбедност деце на Интернету

 


Корисни линкови:

To Top ↑